donderdag 18 februari 2010

Voorgerecht :: Pastinakensoep ::


BEREIDINGSWIJZE
Schil en snijd de wortelen, de pastinaken, de ui en de aardappel in stukjes. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de groenten toe. Giet er de liter bouillon over. Laat gedurende 20 minuten garen op een zacht vuurtje en onder een deksel. Haal het takje rozemarijn er na 10 minuten uit. Laat nog 10 minuten sudderen zonder deksel. Mix fijn en voeg voor het opdienen eventueel wat melk toe. Enkel verwarmen met de melk, niet meer laten koken. Werk af met kruiden naar smaak: bieslook, tijm, rozemarijn, lavas, ... . Serveer met wat gedroogde eendenfilet als garnering.

Voor meer informatie & de .pdf van dit recept Klik hier

4 opmerkingen:

  1. Zéér lekker recept! Pastinaak was tot voor kort een onbekende groente voor mij, maar voortaan ben ik fan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. probeer zeker ook eens pastinaakpuree. zeer lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bedankt voor het idee, tim, ik probeer het vanavond uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik las dat pastinaak ook heerlijk is in fruitsappen. Het is een gezonde groente van eigen bodem!

    BeantwoordenVerwijderen